Web oficial de Pratdip Turisme

Torres de defensa

icones ilustrades-03Les torres de defensa de Pratdip tancaven la vila closa medieval, juntament amb el castell i tenint a les arcades com a portes d’entrada

Torre del Capet

La torre del Capet, juntament amb la de ca la Torre i el castell, formaven part de la muralla que protegia el poble medieval el qual s’organitzava en relació amb l’església i restava tancat rere els portals. L’origen se li atribueix entre els segles XIII o XIV.

Actualment es conserva encara el portal que servia de porta d’accés, el qual acabada amb un arc de mig punt.

Amb una alçada de 16 metres, a la façana exterior de la torre hi ha dues finestres i un matacà. A la cara interior, que donava al poble, hi ha una arcada i dues portetes laterals elevades, acabades amb un arc també de mig punt.

Els murs són de maçoneria i els caires són fets amb carreus més treballats. La torre que hi ha al carrer del Castell, amb un aparell semblant i amb diversos matacans, pot ésser datada a la mateixa època.

La torre es coneix també com “la presó”, ja que durant un temps aquesta fou la seva utilitat.

L’any 1985 fou declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

 

Torre de Cala Torre

Aquesta torre de defensa, juntament amb la torre  del Capet, formaven part de la muralla que protegia el poble medieval el qual s’organitzava en relació amb l’església i restava tancat rere els portals. Data d’entre els segles XIII o XIV.

Actualment, la torre forma part d’un habitatge particular tot i que es pot observar la seva estructura quadrada en la part superior. Té una alçada de 14,65 metres.

La torre compta amb diferents finestres i diversos matacans. L’acabat superior és amb merlets fet que li confereix un aspecte més defensiu. Els murs són de maçoneria, coberta per una capa d’arrebossat en la part inferior, i els caires són fets amb carreus ben treballats.

L’any 1985 fou declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

 

 

 

CASC ANTIC PRATDIP-02CASC ANTIC PRATDIP-03CASC ANTIC PRATDIP-04CASC ANTIC PRATDIP-05CASC ANTIC PRATDIP-06

 

Esta entrada también está disponible en: Spanish

Translate »