Web oficial de Pratdip Turisme

Geografia de Pratdip

pratdip poble-02

El terme municipal és compost bàsicament per la vall del barranc de la Dòvia i la del barranc de Santa Marina, els dos conflueixen a l’altura de Pratdip i aquests al riu Llastres, el qual desemboca a la mediterrània entre Miami Platja i l’Hospitalet de l’Infant.

Destaquen dos unitats geogràfiques, la muntanya, formada per la Serra de Llaberia al nord (Mont-redon 862m), les Muntanyes de Tivissa i Vandellòs representades per la Serra de Santa Marina i la Serra de Güena, al sud-est (la mola de Remullà 589m). I una última unitat muntanyosa aïllada i a llevant corresponent al Puig de Cabrafiga (607 m). La segona unitat geogràfica correspon a les valls obertes o praderies al centre i sud del terme on s’hi desenvolupa l’agricultura i s’assenta la població.

El poble de Pratdip, amb 848 habitants (2012) és situat en un turó, a 245 m d’altitud, a la dreta del barranc de la Dòvia, just damunt de la seva confluència amb el de Santa Marina. El municipi comprèn el poble de Pratdip, que n’és el cap, i les urbanitzacions de les Planes del Rei i de Santa Marina. La carretera local de Mont-roig a Tivissa pel coll de Fatxes travessa el terme de llevant a ponent passant pel poble.

pratdip-04 pratdip-03

 

Translate »