Web oficial de Pratdip Turisme

Església de la Nativitat de Santa Maria

icones ilustrades-03

Les primeres referències de l’existència de l’Església de la Nativitat de Santa Maria es remunten l’any 1154 quan aquesta apareix consignada en una butlla papal d’Anastasi IV.

L’església de la Nativitat de Santa Maria ha estat molt modificada al llarg de la seva història, sent originàriament una construcció romànica bastida a mitjans del segle XII, però acabant amb elements gòtics.  De la seva estructura romànica original només conserva l’absis semicircular de grans dimensions. La resta de l’edifici és posterior. La nau actual, que substituí l’original romànica, és coberta amb dos trams de volta de creueria, amb una clau de volta cadascun, seguin una estructura gòtica.

L’última restauració important que es va fer a l’església va ser l’any 1959.

A l’interior de l’església es troba l’antic retaule de Santa Marina d’estil renaixentista, que data de l’any 1602. També a les dependències de l’Església s’hi troba el Museu Parroquial on es guarden diferents relíquies de valor.

Al mur sud de l’església, en l’angle d’unió del semicilindre absidal i la capella lateral de més a llevant, hi ha encastada un làpida sepulcral de Jaume de Carcassona que data de 1238.

 

 

CASC ANTIC PRATDIP-02CASC ANTIC PRATDIP-03CASC ANTIC PRATDIP-04CASC ANTIC PRATDIP-05CASC ANTIC PRATDIP-06

 

Esta entrada también está disponible en: Spanish

Translate »