Web oficial de Pratdip Turisme

PLA ALFA, NIVELL 3 A LA SERRA DE LLABERIA

PLA ALFA, NIVELL 3 A LA SERRA DE LLABERIA

ag. 5, 2023

L’Activació del nivell 3 del Pla Alfa ha suposat el tancament temporal als espais naturals de la Serra de Llaberia i muntanyes de Tivissa i Vandellòs per alt risc d’incendis.

Activació del Pla Alfa en nivell 3 a causa del vent, baixa humitat i la sequera acumulada que han creat un escenari de risc molt alt d’incendis.

El Pla Alfa, és el procediment operatiu establert pel Cos d’Agents Rurals de vigilància, prevenció i control d’activitats de risc davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir. Les situacions de perill es graduen en 4 nivells, de 0 a 3, segons el perill d’incendi forestal. El nivell 3 és el més alt de l’escala i comporta unes restriccions (limitació de fer foc, treballs forestals, caçar, acampada, i qualsevol activitat de lleure).

Es demana que abans d’anar als espais naturals es consulti l’estat del Pla Alfa al web: https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/agents-rurals/pla-alfa/index.html i es respectin les senyalitzacions per minimitzar els riscos.

Mapa Pla Alfa 08-08-2023
Translate »