Web oficial de Pratdip Turisme

II Jornades de la Baronia d’Entença

II Jornades de la Baronia d’Entença

abr. 14, 2023

 

Inici dels actes de les II jornades de la Baronia d’Entença

Del dia 14 d’abril al dia 7 de maig tindran lloc els actes programats per les ll Jornades de la Baronia d’Entença en diferents municipis de l’antiga baronia .

Després d’una primera edició molt exitosa, els organitzadors de les jornades: Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, el Centre d’Estudis del Priorat, el Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant, el Centre d’Estudis Falsetans, l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’Associació Cultural la Riuada de Móra d’Ebre, van decidir donar continuïtat a la idea amb objectiu engegar projectes comuns de recerca, divulgació i dinamització del territori que antigament formava part de la baronia i amb la confiança que s’hi acabin adherint tots els municipis que que actualment l’integren: Móra d’Ebre, Falset, Tivissa, Capçanes, Masroig, Marçà, Garcia, Móra la Nova, Pratdip, Guiamets, El Molar, Bellmunt del Priorat i Vandellòs-Hospitalet de l’Infant.

Pratdip se suma a aquesta interessant iniciativa, que pretén donar a conèixer aquesta part de la nostra història, i acull la presentació del llibre Col·lecció diplomàtica de la baronia d’Entença (1174-1411), a càrrec de Dr. Josep Maria Sans i Travé, Dra. Maria Teresa Palet Platja i Dr. Manuel Romero Tallafigo. L’acte tindrà lloc el pròxim dia 21 d’abril, a les 19 hores, al Casal Municipal de Pratdip.

PROGRAMA COMPLET                                       

  • 14 d’abrila les 19 hores al Centre de visitants de l’Hospital del coll de Balaguer (Plaça del Pou 11, l’Hospitalet de l’Infant): De l’altar a la tomba, matrimonis i enterraments dels primers comtes de les muntanyes de Prades i barons d’Entença, a càrrec del  Stefano Maria Cingolani.  
  • 16 d’abril a les11 hores al castell de Móra d’Ebre (plaça de Salvador Algueró “El Moro” s/n, Móra d’Ebre): Visita guiada al castell de Móra d’Ebre, a càrrec de l’Associació Cultural La Riuada.
  • 21 d’abril a les19 hores a la Sala Polivalent de Pratdip (Avinguda Catalunya 9, Pratdip): Presentació del llibre Col·lecció diplomàtica de la baronia d’Entença (1174-1411), a càrrec de Josep Maria Sans i Travé, Dra. Maria Teresa Palet Plaja i Dr. Manuel Romero Tallafigo. 
  • 29 d’abril a les19 hores al Casal Cultural de Tivissa (carrer Portell 2, Tivissa): Els comtes de les muntanyes de Prades i barons d’Entença: puixança i declivi d’un casal nobiliari català, a càrrec del Eduard Juncosa Bonet. 
  • 5 de maig a les19 hores a l’absis de l’església del castell de Falset (carrer de Bonaventura Pascó s/n, Falset): Els precedents del comtat de Prades i Baronia d’Entença, a càrrec del  Ezequiel  Gort i Juanpere. 
  • 7 de maig a les10 hores al Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat (carretera de la Mina s/n, Bellmunt del Priorat): Visita guiada al Museu de les Mines, a càrrec del Museu de les Mines. 

Reserva obligatòria per realitzar la visita guiada al castell de Móra d’Ebre i les mines de Bellmunt del Priorat: baroniaentenca@gmail.com  

Aquestes jornades compten amb la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner, l’Ajuntament de Tivissa, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’Ajuntament de Falset, el Castell de Falset – Museu Comarcal, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’Ajuntament de Pratdip. 

 

 

Translate »