Web oficial de Pratdip Turisme

TOMB A LA CABRAFIGA PER LES CANALS DELS DIPS

TOMB A LA CABRAFIGA PER LES CANALS DELS DIPS

maig 19, 2022

El tomb de la Cabrafiga per les Canals dels Dips va ser la ruta escollida pels organitzadors de la sortida senderista del passat 15 de maig. La ruta va reunir al voltant de cent caminadors vinguts de diferents punts del territori que no es van voler perdre l’oportunitat de realitzar aquest circuit, de característiques excepcionals i interpretada per gent local coneixedora de l’entorn, la història i la cultura del Prat.

La Cabrafiga és un dels punts més emblemàtics del terme municipal de Pratdip. Els 614 m d’altitud ofereixen unes vistes panoràmiques espectaculars i la possibilitat de trobar-se amb vestigis arqueològics d’un passat molt llunyà què evidencien la importància i l’estima que ha tingut sempre la nostra geografia i el nostre medi natural per a totes les persones que han transitat aquestes terres.

El dia 15 a les vuit del matí, per tal d’estalviar-se la forta calor del migdia, els inscrits a la sortida partien del Pavelló Municipal de Pratdip camí a La Cabrafiga i lluint amb el color verd de la nova samarreta, obsequi de l’Ajuntament de Pratdip. Els esperaven 9 km de ruta amb una dificultat moderada, amb algun pas senzill de grimpada i algun altre lleugerament aeri. El recorregut es va poder realitzar sense dificultat en cinc hores amb descansos i interpretacions  de la ruta inclosos.

Una vegada finalitzat el recorregut els participants van tenir l’oportunitat de visitar l’interior de l’Església de la Nativitat de Maria i veure el retaule de l’any 1602 d’estil renaixentista. Tot seguit, aquelles persones que s’havien apuntat al dinar van poder recuperar forces mentre compartien àpat i sensacions viscudes durant el recorregut amb altres participants. Sensacions que, en general, van ser molt positives per a tothom.

Volem transmetre el nostre agraïment als Amics de la Muntanya de Pratdip, al C.E. l’Areny de Mont-roig del Camp, a Frit-Ravich i a tots els assistents per haver fet possible que l’activitat fos un èxit.

Moltes gràcies a tots i, fins a la següent!

Translate »