Web oficial de Pratdip Turisme

Fauna de la serra de Llaberia

icones ilustrades-02

La serra de Llaberia presenta una gran diversitat d’espècies animals. Tot plegat es deu al baix grau d’antropització de la serra, que permet que moltes espècies singulars i pròpies del mediterrani trobin el seu hàbitat en aquestes muntanyes.

En destaquen els endemismes associats a les cavitats subterrànies, invertebrats, com escarabats, cargols o cucs poc estudiats i molt fràgils, que tenen el seu hàbitat en coves específiques.

Pel que fa a les espècies vertebrades, s’hi troben dos de les espècies més emblemàtiques i representatives del medi natural mediterrani: la tortuga mediterrània, la qual, presenta una important població a la serra, i les aus rapinyaires, com l’àguila cuabarrada i l’àguila reial, que nien i voleien les cingleres i racons més salvatges i feréstecs.

Àguila daurada (Francesc Cordova)

Àguila daurada (Francesc Cordova)

Una altra de les aus que destaca, per presentar una de les colònies més importants del sud de Catalunya és la gralla del bec vermell.

Gralla del bec vermell (Jarkov Rerverté)

Gralla del bec vermell (Jarkov Rerverté)

També nia als cingles de la serra i el seu acrobàtic vol desa­a les ventades més fortes del mestral. A les zones humides els am­fibis i rèptils són abundants, en destaca, per exemple, la salamandra.

Llangardaix ocel·lat (Lacerta lepida) per Jarkov Reverté

Llangardaix ocel·lat (Lacerta lepida) per Jarkov Reverté

A la resta de l’espai els rèptils són representats majoritàriament per serps i llangardaixos, entre els quals destaca per la seva grandesa i colors, el llangardaix ocel·lat.

granota serra de llaberia-09

Granota mentjant-se una serp (Jarkov Reverté)

 

SERRA-03

 


Més informació a: www.serradellaberia.cat


 

 

icones ilustrades-02icones ilustrades-03icones ilustrades-04icones ilustrades-05icones ilustrades-06

 

Esta entrada también está disponible en: Spanish

Translate »